25 Ocak 2016 Pazartesi

ÇUBUKLU L MODEL CİBİNLİK DEMİRİ

CİBİNLİK DEMİRİCİBİNLİK DEMİRİ

24 Ocak 2016 Pazar

PORTAKALLI ŞEKERPARE


PORTAKALLI ŞEKERPARE MALZEMELER: 3 Yumurta(1 nin sarısın ayırın),200 gr margarin,1 çay bardağı pudra şekeri,1 çay bardağı hindistan cevizi,1 su bardağı irmik,1 portakal kabuğu rendesi,vanilya,kabartma tozu,aldığı kadar unŞERBETİ: 3 Su bardağı tozşeker,3 su bardağı su,2 portakal suyu,1 tane çubuk tarçın,2 tane karanfil.PORTAKALLI ŞEKERPARE YAPILIŞI:Oda sıcaklığında bekleyip yumuşamış margarinin içine diğer malzemeleri koyup karıştırın.Aldığı kadar unu kaşık kaşık ekleyip elinize yapışmayan kıvama gelen bir hamur yoğurun.Yuvarlak şekil verin.Yağlı tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün.Şerbeti için şeker ve su 10 dk kaynasın.Portakal suyunu,tarçın ve karanfilleride koyup 10 dk daha kaynatın.Şerbet sıcak,tatlılar sıcak olacak şekilde şerbetini dökün.1 saat kadar şerbetini çekmesini bekleyin .YAPILIŞI:Oda sıcaklığında bekleyip yumuşamış margarinin içine diğer malzemeleri koyup karıştırın.Aldığı kadar unu kaşık kaşık ekleyip elinize yapışmayan kıvama gelen bir hamur yoğurun.Yuvarlak şekil verin.Yağlı tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün.Şerbeti için şeker ve su 10 dk kaynasın.Portakal suyunu,tarçın ve karanfilleride koyup 10 dk daha kaynatın.Şerbet sıcak,tatlılar sıcak olacak şekilde şerbetini dökün.1 saat kadar şerbetini çekmesini bekleyin

13 Ocak 2016 Çarşamba

TEK PARÇA KOLAY BEBEK YELEĞİ

bebek örgü modelleri
120 İlmekle başlanır ve 4 sıra haroşa örülür 8 ilmek kenarları haroşa ve gerisi 35 sıra düz örülür.Daha sonra koltuk kesmek için 8 ilmek haroşadan sonra iki kenarında da  20 ilmek haroşa örüyoruz.4 sıra bu şekilde devam edip 20 ilmek haroşayı kesip(geride 8 ilmek haroşa kalacak) 23 sıra daha kenarları haroşa geriye kalan yerleri düz örüyoruz.Daha sonra 3 sıra bütün ilmekleri haroşa örüp arkayı bitirdikten sonra öne geçiyoruz.. 25 ilmek haroşa iki tarafından ayırdıktan sonra geriye kaln ortadaki ilmekleri kesiyoruz ve yakayı yapmaya başlıyoruz. 8 İlmek haroşa ör 9 düz ör ,8 ilmek tekrar haroşa örüyoruz.Tersten ters,düz taraf geldiğimizde; 3 ör 1 artır,3 topla 1 artır 3 ör şeklinde örmeye devam ediyoruz.Bebek örgü yeleğimizi, 28 sıra bu şekilde devam ettikten sonra ipimizi kırıp diğer tarafa geçiyoruz,diğer tarafıda birincı kısımda anlatıldığı şekilde yaptıktan sonra ikisini birleştirip yaka kısmındaki haroşaları her sırada kenarlarından 1'er tane düz örmeye başlıyoruz,bitiminde kenar burgular gibi ortadanda katmaya başlıyoruz.

12 Ocak 2016 Salı

ÖRMESİ KOLAY YAKADAN BAŞLAMALI İKİ RENKLİ BEBEK YELEĞİ

bebek örgü modelleri
Arkası için 30 ilmek düz örüp tekrar yukarıda anlattığımız kol ve ikinci ön kısmını tamamlıyoruz.7. sıraya geldiğimizde haroşaları ve düz ördüğümüz yerleri örüp artırdığımız yerden 1 önce ve bir sonrasında artırıyoruz,yani artırmaların ortasında kalan 3 ilmek artık 5 ilmek olacak şekilde 7. sırayı tamamlıyoruz. 8. sırada 7. sırada yaptığımızı yapıp kalan ilmek sayısını 7 ye çıkarıyoruz. 9. sırada tekrar düzleri düz artırmaları 3' eindiriyoruz.Böyle bir tarafta 6 ilmek artırdıktan sonra istediğiniz renkli ipi araya koyabilirsiniz aynı işlemi onda da uyguluyoruz.Bir sıra renkli ip gittikten sonra araya tekrar 1 sıra krem koyup diğer sırada tekrar renkli ipi koyarsak farklı bir şekil ortaya çıkar.Resimde görüldüğü gibi birtarafta 2 artırma yaptıktan sonra kol kesimleri için ortadaki 3 ilmeklerin ortalarından ayarlayıp kol kesimlerini  3 sıra haroşa örüyoruz.Daha sonra kolları kesip 1 sıra düz örüyoruz.Sonra renkli ipimizi katıp ters taraftan örneği kuruyoruz.

10 Ocak 2016 Pazar

BABY ONE STİL BEBEK ODASI MAKSİ TAKIM

bebek odası modelleribüyüyen beşik
Üç kapılı ve iki kapılı dolap seçeneklerimizden mekanınıza uygun olanı  seçebilirsiniz.Geniş hacmi ile uzun yıllar kullanım olanağı sağlayan iki ve kapılı dolap seçeneği ile, ergonomik raf sistemi ve pratik çekmecelere sahip olması ve drn kalitesini sunmaktayız.İç tasarımındaki akılcı çözümlerle düzenli ve tertipli olmayı sağlıyor. Baby one stil bebek odası içeriğindeki sunta malzeme E1 sertifika sistemi ile sağlığa zararlı olmadığını kanıtlıyor. Ebeveynlerin hassasiyetini dikkate alarak,kaliteden taviz verilmeden üretilmiştir.Stil bebek odası drn dandini mobilyanın 2016 sezonu için kız ve erkek bebeklerimiz için tasarladığı modellerden biridir.Üç kapılı dolap içi sağda dört adet raf,altta iki adet çekmece,en üstü raf şeklinde olup,solda elbise asmak için askı bölümü bulunmaktadır.Üç kapılı dolap kapaklarında ki çizgi desenleri ile süslenmiştir.Orta kapak camlıdır.Stil iki kapılı dolap;altta tek çekmece,solda elbise askısı bölümü,solda üç adet raf ve en üstte geniş raf bulunmaktadır.Kapaklar camlı modeldir.