28 Ocak 2014 Salı

BEBEK ALIŞVERİŞİ YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ


BEBEK ALIŞVERİŞİ YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ ?
Bebeğimizin alışverişini yaparken; Ne kadar çok şeye ihtiyacınız olduğuna inanamayacaksınız.
Bebek Odası  Alışverişi İçin:
- Bebek Beşik Yada Bebek karyolası
- Bebek Odası Beşiği İçin Bebek yatağı
-  Bebeğimizin eşyaları için şifonyer veya dolap
- Beşik örtüsü(Parmaklıklar için bas koruma),nevresim takımı,cibinlik
- Bebek yorganı,bebek battaniyesi
- Bebek yastığı
- Bebek yatağı için su geçirmez alez(her zaman gerekli olmayabilir)
- Takı için İsteğe bağlı altın yastığı
- Diafon,kamera veya bebek telsizi
-Bebek odamızda nem oranı çok düşük ise buhar makinesi
- Nem ve ısı dengesini(değerlerini) gösteren oda termometresi
-Bebek bakım ürünlerimizi koyabileceğiniz raf veya eşya sepetleri
EKONOMİK DURUMUMUZA VE İSTEĞE BAĞLI BAZI MALZEMELER
- Bebek emzirme koltuğu veya ayrıca bebek emzirmek için yatak
 - Bebek odası dekoruna uygun veya zevkimize göre perde
 - Bebek odası ambiansını tamamlayan duvar kağıdı
 -  Bebek odası abajur,avize veya değişik aydınlatma sistemi
TEKSTİL
 - Hastane çıkışı
 - Bebek bakım çantası
 - Alt açma minderi
 - Kundak veya ince battaniye ayrıca hava şartlarına göre kalın battaniye peluş veya örgü modelide olabilir.
 - Bebek bakım ürünleri;pudra,krem,şampuan,sabun ve benzeri ürünler
 - İç zıbın dış zıbın,atlet
ÖNEMLİ NOT !!!!!
BEBEĞİNİZİN HER ŞEYİNİ DOĞUMDAN ÖNCE ALMAYIN ; BİRÇOĞUNU KULLANAMAYABİLİRSİNİZ,İHTİYAÇ HASIL OLDUKÇA ALMAKTA FAYDA VAR;ÇÜNKÜ ÇEVRENİZDEN İNSANLAR, BAZI ÜRÜNLERİ HEDİYE OLARAK ZATEN GETİRECEKLER....
Bebeğinizin yatağını seçerken anti-bakteriyel ve anti-alerjik olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun dışında yatak çok yumuşak veya çok sert olmamalıdır ve bire bir karyola ile aynı ölçülerde olmalıdır.
Karyolanın parmaklıkları bebeğinizin kafasından geniş olmamalıdır ki bebeğiniz sıkışmasın. Boyasının kursun içermiyor olması ve verniğinin su bazlı olması çocuk sağlığı açısından çok önemli olduğundan güvenilir markalardan temin edilmesi faydanıza olacaktır.  Bebek Yorganı ve yastığını seçerken de anti-alerjik ve anti-bakteriyel olmasına dikkat etmek gerekmektedir. İlk zamanlarda yastığı kullanmayacaksınız.almak icin acele etmeye pek gerek yok. Ancak daha sonra bu tarz alışverişler icin pek zamanınız olmayabilir ince pamuktan ürünleri de tercih edebilirsiniz veya özel olarak yaptırabilirsiniz..Ayrıca hediye olarak da çok tercih edildiğini de bilmenizde yarar var . Battaniyesini için en az 2 tane penye veya pamuklu ince battaniye almanızı öneririm . Bir küçük bir de daha buyuk yün battaniye de çok işinize yarayabilir. Küçük battaniye arabası ile yürüyüşlerde veya ana kucağında çok kullanışlı oluyor. Bizim kullandığımız tarz uzun tüylü battaniyeler bebekler için toz barındıracağı için uygun değildir. onun yerine kadife hissi veren kısa tüylü battaniyeler tercih edilmelidir.
        Su geçirmez alez baslarda bezler buyuk gelebileceği için oluşabilen tasmalar konusunda yardımınıza koşuyor .Daha büyüdüğünde çiş eğitiminde de vazgeçilmeziniz olurlar . Dış yüzeyi havlu çarşaf gibi yatağı komple kaplayan modeller cok kullanışlı
        Öncelikle yeni doğan bebeklerin eşyalarının çok küçük oldukları için asılmaya ihtiyacı yoktur. Ayrıca çok küçük olduklarından katlandıklarında fazla yer kaplamazlar .  Eğer odanız küçükse çok da ihtiyacınız olmayacak mobilyalar yerine oynaması için daha geniş bir alan bırakmak daha faydalı olabilir. Ayrıca emekleme ve yeni yürüyen çağında çocuklarınız için fazla mobilya tehlike kaynağı olabileceğini de göz önünde bulundurmakta fayda var .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder