23 Haziran 2015 Salı

Limon Muhallebi Dolgulu Kurabiye Tarifi

dolgulu kurabiye tarifi
Tarifimize muhallebimizi yaparak başlayalım. Bir tencereye muhallebi malzemeleri koyup orta ateşte karıştırarak pişirelim. Topaklanmaması için sürekli karıştıralım, kıvama gelince ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Bu sırada hamurumuzu hazırlaya biliriz karıştırma kabımıza sırasıyla şeker ve yumurtamızı koyup iyice çırpalım; ardından yoğurt, sıvı yağ , kabartma tozunu ve son olarak aldığı kadar un ekleyelim kulak memesi kıvamını alan hamuru buz dolabında yarım saat dinlendirelim. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla ince açalım sonra yuvarlak bir kalıpla hamurdan yuvarlak kalıplar keselim. Kestiğimiz bu yuvarlak kalıpların içerisine hazırladığımız muhallebiden bir kaşık koyup hamura resimdeki gibi yarım ay şekli verelim. Bu şekilde yaptığımız hamurlarımızı fırın tepsimize dizerek pişirelim. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder