26 Aralık 2014 Cuma

2015 SEZONU LITTLE BEAR BEBEK ODASI TAKIMI



21 Aralık 2014 Pazar

20 Aralık 2014 Cumartesi

FİYONKLU HIRKA VE ÖRGÜ ELBİSE



19 Aralık 2014 Cuma

Anlatımlı Hırka ve Süeter yapılışı

                                       

17 Aralık 2014 Çarşamba

BEBEK ÖRGÜ MODELLERİ

                     
                     

LOVE BIRD BEBEK ODASI EN UCUZ BEBEK ODASI MODELLERİ

                        
                                                   EN UCUZ BEBEK ODASI
                        

16 Aralık 2014 Salı

BEBEK ÖRGÜ BATTANİYE

                                      
                           

ÖRGÜ BATTANİYE

KIZ BEBEK ÖRGÜ ELBİSE

                               
                               
                                              
Bebek Örgü
BEBEK ÖRGÜ  MODELLERİ
Bebeğime hırka örmek istiyorum hangi iple başlayacağın,nerden örnek alacağım? ve benzeri sorular.Rokoko bebek battaniyesi nasıl örülür? rokoko battaniye ye nerden başlanmalı? Gibi soruların cevabı öncelikle; örgü örmek istediğimizi ve bu  istek için araştırma yapmamız gerektiğini gösterir. Bu araştımanıza internet yardımcı olacaktır . www.cibinlikdemiri.com sitemizde resimli ve anlatımlı örgü modelleri ile kolayca örgü örebilirsiniz,ayrıca resimleriniz ve videolarınız varsa burdan paylaşabilirisniz
Annelerimiz için örgü battaniye modelleri sunduk ; Bazıları iğne oyası bazıları tığ işi,bazıları ise şiş ile örülmüştür
Örgü battaniyelerde rokoko ve ya çiçek desen kare desen göz nuru ile sanata dönüşüyor
Örgü bebek battaniyesi çokta şirindir, değil mi? Bebeklerimiz için bir şeyler örmekten zevkli şey var mı zaten? Birbirinden şirin örgü bebek battaniyesi modelleri için doğru yerdesiniz. Bebek battaniyesi araması da yapmalısınız bu arada.Örgüde kullanılacak ipi sizin seçmeniz ve zevkinize göre işlemeniz anne adayları için ayrı mutluluk olacaktır.Öncelikle ; örgü örerken tığ,şiş veya iğne batması kazalarına karşı azami dikkatli olunarak örülmelidir.
Örgü Nasıl Yapılır? Örgü örerken nelere dikkat etmeliyiz?Bebek örgü battaniyesine çiçek deseni,gemi desen,hayvan figürü yapılışı için sitemizi takip edebilirsiniz.
Örgü kalitemiz, örgümüzün gevşek veya sıkı oluşuyla çok yakından ilgilidir. Bu nedenle örgü örerken iplik gerginliğine mutlak surette dikkat etmek; çok gevşek bırakmamak veya çok sıkmak gereklidir.Örgünün kalitesi; hem kullanılan ipliğe hemde ören kişiye bağlıdır
ÖRGÜDE DESEN
1- Bebek örgü elbisesinde desen verme
2- Bebek örgü hırkaya papatya işleme
3- Kardan adamı işleme
4- Çiçek,papatya,gül deseni işleme
5- Fil,kaplumboğa,tavşan,ayı ve farklı hayvan figürü örmek
6- Ay yıldız ,kare,daire ve farklı geometrik şekillerin örülmesi
7-İğne oyası kız elbisesi yapımı

15 Aralık 2014 Pazartesi

TEK PARÇA KOLAY BEBEK YELEĞİ




120 İlmekle başlanır ve 4 sıra haroşa örülür 8 ilmek kenarları haroşa ve gerisi 35 sıra düz örülür.Daha sonra koltuk kesmek için 8 ilmek haroşadan sonra iki kenarında da  20 ilmek haroşa örüyoruz.4 sıra bu şekilde devam edip 20 ilmek haroşayı kesip(geride 8 ilmek haroşa kalacak) 23 sıra daha kenarları haroşa geriye kalan yerleri düz örüyoruz.Daha sonra 3 sıra bütün ilmekleri haroşa örüp arkayı bitirdikten sonra öne geçiyoruz.. 25 ilmek haroşa iki tarafından ayırdıktan sonra geriye kaln ortadaki ilmekleri kesiyoruz ve yakayı yapmaya başlıyoruz. 8 İlmek haroşa ör 9 düz ör ,8 ilmek tekrar haroşa örüyoruz.Tersten ters,düz taraf geldiğimizde; 3 ör 1 artır,3 topla 1 artır 3 ör şeklinde örmeye devam ediyoruz.Bebek örgü yeleğimizi, 28 sıra bu şekilde devam ettikten sonra ipimizi kırıp diğer tarafa geçiyoruz,diğer tarafıda birincı kısımda anlatıldığı şekilde yaptıktan sonra ikisini birleştirip yaka kısmındaki haroşaları her sırada kenarlarından 1'er tane düz örmeye başlıyoruz,bitiminde kenar burgular gibi ortadanda katmaya başlıyoruz.

14 Aralık 2014 Pazar

ANLATIMLI KIZ BEBEK ÖRGÜ ŞAPKA




1 yaş kız bebek patiği örgüye 33 ilmekle başlanır 10 sıra ördükten haroşa sonra 4 sıra düz örgü örülür ve sonra tekrar 5 sıra haroşa örgü örülür böylelikle patiğin alt kısmı tamamlanmış olur düz örülen yer daha sonra birleştirilerek alttaki bölüm yapılmaktadır.Patiğin burun kısmını oluşturabilmek için şişteki ilmek sayısı 3 e bölünür ilk 22 ilmeği ördükten sonra 1 ilmek kesilip geri dönülür 11 ilmek örülür 1 ilmek kesilir ve bu şekilde sadece ortadaki 11 ilmek örülüp yanlardan birer ilmek keserek örmeye devam edilir taki yanlarda 6 şar ilmek kalıncaya dek.Patiğin bilek kısmına gelinir ve örgü bitirilir.Patiğin bilek kısmını örmek için 18 ilmkle örgüye başlanılır 6 haroşa 6 ilmek burgu tekrar 6 ilmek haroşa yapılarak yeterli uzunlukta bir parça örülür .Dikişleri yapılarak alt kısım ile birleştirilir .Üzerine hazır alabileceğiniz yada kendinizin hazırlayabileceği süslerle sülenir küçük prensesiniz için sıcacık bir patik örmüş olursunuz.
1 yaş bebek şapkası örgüye 24 ilmek ile başlanılır 3 e bölünüp ilk 8 ilmek haroşa 2. 8 ilmek burgu 3. 8 ilmek haroşa yapılır.Örgüde yeterli uzunlukta örüldükten sonra örme işlemi bitirilir.Sonrasına örülen parçanın üst bölümüne şapkanın tepe kısmını oluşturmak için ilmek çıkarılır çıkardığımız ilmekleri 15 sıra düz örgü örüp daha sonra 15 sırada haroşa örgü ile tamamlayarak örme işlemini bitirin ,dikiş işlemlerini bitirdikten sonra çocuğunuz için harika bir takım yapmış olacaksınız hatta bu takımı 30 ilmekle başlayıp haroşa öreceğiniz bir atkı ile tamamlayabilirsiniz. SEVGİLİ DOSTLAR BU ÖRNEĞİ BÜYÜTMEK SİZİN ELİNİZ DE PATİKTE İLMEK SAYISINI 3 ER 3 ER ARTTIRARAK DAHA BÜYÜK PATİKLER ÖREBİLİRSİNİZ.

13 Aralık 2014 Cumartesi

AYMİNİ ELİZA BEBEK ODASI


                                   
                  

10 Aralık 2014 Çarşamba

BELİS TEDDY BEBEK ODASI 2014-2015


9 Aralık 2014 Salı

BELİS BRIGHT STRAS BEBEK ODASI




4 Aralık 2014 Perşembe

AYMİNİ MİNİ BEBEK ODASI MAKSİ TAKIMI

BEBEK ÖRGÜ MODELLERİ BEBEK ÖRGÜ YELEK

bebek örgü
BEBEK ÖRGÜ MODELLERİ
BEBEK ÖRGÜ
DETAYLI ANLATIMLI,RESİMLİ YAPILIŞI
GEREKLİ MALZEME:Bebe yün iplik,iki buçuk numara şiş
SÜSLEME İÇİN; Bebe yün iplik yeşil renkli
KULLANIM YAŞ ARALIĞI; Bebekler için elde örülmüş 0-1,5 yaş aralığı kullanıma uygundur.
92 ilmekle başlanıp 4 sıra haroşa örüyoruz.5.sırada ilik ve düğme kenarları için 8 haroşa örüyoruz.10 diz (önden düz,arkadan ters)örüyoruz(sağ ve sol ön için)(ilik koymayı untmayın)1 artırıyoruz 3 örüp 1 artırıyoruz 10 örüp 1 artır 3 ör 1 artır(kol için)arkası için; 30 ilmek arkaya koyuyoruz ve yukarıda anlattığımız kol ayarını tekrarlıyoruz ve diğer önde yukarıdakinin aynısı (kol artırmaları ise 1 artır 3 ör 1 artır ikinci arturdığın ilmeğin bir öncesinde artırıp artırdığın yeri ör 3.sıradada aynısını yapıyoruz.İki renkli olursa istediğin yere rengi koyabilirsin böylece koltuğa kadar geliyoruz.Yukarıdan aşağıya 8 tane artırma olması gerekiyor.Daha sonra kolları için 3 sıra haroşa örüp kolları kesiyoruz.Kollara 58 ilmek 1. kol 58 ilmek ikinci kol ayırıp  sağ ve sol önün toplamının arkadan  8 fazlası olması gerekiyor.Kolları kestikten sonra 8 ilmek haroşa örüp 1. sırada  7 düz örüp renkli ipi örüp 7 ilmeğin önünden arkaya  doğru artırıp öylece bırak 4 ilmek haroşa ör renkli ip haroşanın arkasında kalacak tekrar  7 ilmeği ördükten sonra renkli ipi tekrar 7 ilmeğin üzerinden örmeden geçir ,böyle dört sıra her gidiş gelişte tekrarala  4 sıradan sonra  1 sıra boş örerken 4. ilmeği bırak ve alttan geçirerek fiyonk şeklini ver.Daha sonra 3 sıra haroşa ör böyle aşağıya doğru 7 fiyonk oluncaya kadar örmeye devam edelim. 5 sıra (gidiş geliş 1 sıra) haroşa ör ve yeleği kes.
İlik kısmı; 8 ilmekten 2 ilmek örüp 2 ilmek bir,iki ilmek bir alıp tekrar iki ilmek örüyoruz.Şişimizde 6 ilmek kalıyor bir dahaki dönüşümüzde 2 bir,2 bir aldığımız ilmeklerin ortasında iki tane artırıyoruz ve dönüşte onlarıda örüyoruz.Böylece ilik açılmış olur.
Temizlik:Çamaşır makinesi; 30-40 derece ve elde yıkama tercih edilmelidir.Deterjan seçiminde yerli ürünler tercih edilmesi türkiye ekonomisi için çok önemlidir.Memleketimizi ve kendi insanımızı sevdiğimiz,değer verdiğimiz ; Bizim insanlarımızın ürettiği ürünleri satın alarak ispatlanmış olur.
ÖRGÜ ÖRERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR;
Öncelikle ; örgü örerken tığ,şiş veya iğne batması kazalarına karşı azami dikkatli olunarak örülmelidir.
Örgü Nasıl Yapılır? Örgü örerken nelere dikkat etmeliyiz?
Örgü kalitemiz, örgümüzün gevşek veya sıkı oluşuyla çok yakından ilgilidir. Bu nedenle örgü örerken iplik gerginliğine mutlak surette dikkat etmek; çok gevşek bırakmamak veya çok sıkmak gereklidir.Örgünün kalitesi; hem kullanılan ipliğe hemde ören kişiye bağlıdır