BEBEK ÖRGÜ MODELLERİ
BEBEK ÖRGÜ
DETAYLI ANLATIMLI,RESİMLİ YAPILIŞI
GEREKLİ MALZEME:Bebe yün iplik,iki buçuk numara şiş
SÜSLEME İÇİN; Bebe yün iplik yeşil renkli
KULLANIM YAŞ ARALIĞI; Bebekler için elde örülmüş 0-1,5 yaş aralığı kullanıma uygundur.
92 ilmekle başlanıp 4 sıra haroşa örüyoruz.5.sırada ilik ve düğme kenarları için 8 haroşa örüyoruz.10 diz (önden düz,arkadan ters)örüyoruz(sağ ve sol ön için)(ilik koymayı untmayın)1 artırıyoruz 3 örüp 1 artırıyoruz 10 örüp 1 artır 3 ör 1 artır(kol için)arkası için; 30 ilmek arkaya koyuyoruz ve yukarıda anlattığımız kol ayarını tekrarlıyoruz ve diğer önde yukarıdakinin aynısı (kol artırmaları ise 1 artır 3 ör 1 artır ikinci arturdığın ilmeğin bir öncesinde artırıp artırdığın yeri ör 3.sıradada aynısını yapıyoruz.İki renkli olursa istediğin yere rengi koyabilirsin böylece koltuğa kadar geliyoruz.Yukarıdan aşağıya 8 tane artırma olması gerekiyor.Daha sonra kolları için 3 sıra haroşa örüp kolları kesiyoruz.Kollara 58 ilmek 1. kol 58 ilmek ikinci kol ayırıp sağ ve sol önün toplamının arkadan 8 fazlası olması gerekiyor.Kolları kestikten sonra 8 ilmek haroşa örüp 1. sırada 7 düz örüp renkli ipi örüp 7 ilmeğin önünden arkaya doğru artırıp öylece bırak 4 ilmek haroşa ör renkli ip haroşanın arkasında kalacak tekrar 7 ilmeği ördükten sonra renkli ipi tekrar 7 ilmeğin üzerinden örmeden geçir ,böyle dört sıra her gidiş gelişte tekrarala 4 sıradan sonra 1 sıra boş örerken 4. ilmeği bırak ve alttan geçirerek fiyonk şeklini ver.Daha sonra 3 sıra haroşa ör böyle aşağıya doğru 7 fiyonk oluncaya kadar örmeye devam edelim. 5 sıra (gidiş geliş 1 sıra) haroşa ör ve yeleği kes.
İlik kısmı; 8 ilmekten 2 ilmek örüp 2 ilmek bir,iki ilmek bir alıp tekrar iki ilmek örüyoruz.Şişimizde 6 ilmek kalıyor bir dahaki dönüşümüzde 2 bir,2 bir aldığımız ilmeklerin ortasında iki tane artırıyoruz ve dönüşte onlarıda örüyoruz.Böylece ilik açılmış olur.
Temizlik:Çamaşır makinesi; 30-40 derece ve elde yıkama tercih edilmelidir.Deterjan seçiminde yerli ürünler tercih edilmesi türkiye ekonomisi için çok önemlidir.Memleketimizi ve kendi insanımızı sevdiğimiz,değer verdiğimiz ; Bizim insanlarımızın ürettiği ürünleri satın alarak ispatlanmış olur.
ÖRGÜ ÖRERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR;
Öncelikle ; örgü örerken tığ,şiş veya iğne batması kazalarına karşı azami dikkatli olunarak örülmelidir.
Örgü Nasıl Yapılır? Örgü örerken nelere dikkat etmeliyiz?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder