26 Mart 2015 Perşembe
CEVİZ KURABİYE TARİFİ
Ceviz Kurabiye Tarifi
Malzemeler
-3 su bardağı un
-2 yumurta
-200 gr margarin
-1 çay bardağı şeker (pudra şekeri kullandım)
-1-2 yemek kaşığı yoğurt
-yarım çay kaşığından da az kabartma tozu
-bir tutam` tuz
– 1 paket vanilya
İçine;
kakaolu fındık kreması veya torku çikolata
ceviz ya da fındık
Ceviz Kurabiye Yapılışı
Hamur için verilen malzemeler karıştırılıp yoğrulur ve en az yarım saat buzdolabında bekletilir. Ceviz kurabiye kalıbı ocağa konularak ısıtılır.
Sonra hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopartılarak ceviz kurabiye kalıbının boşluklarına yerleştirilir. Aletin üst kapağını kapatıyoruz. Bu zaman hamur aletin boşluğunun şeklini alıyor. Kurabiye kalıbı kapalı halde ocağın üzerine yerleştirilir. Kısık ateşte ve kontrollü şekilde kurabiyelerin rengi dönünceye kadar altlı-üstlü çevrilerek pişirilir. Bütün hamur bitinceye kadar işleme devam edilir. Kurabiyelerin boş kısımlarına istenilen bir krema doldurulup iki kurabiye birleştirilerek bütün ceviz şekli verilir.afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder