19 Haziran 2015 Cuma
Açma ve Poğaça Hamuru Yapılışı
Açma ve Poğaça Hamuru Yapılışı
Önce bildiğiniz iyi bir markanın ununu mermerin üzerine eliyoruz.Tuzu eklenip bir kenarda kuru veya yaş maya alınıp bir miktar ılık ve şekerli suda biraz bekletilip hamura ilave edilir.Hepsi birlikte güzelce ılık su veya süt yardımıyla yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
Ayrı bir kaba alındıktan sonra üzeri örtülüp bir beze sarılarak kabarmaya bırakılır. Hamur iyi yoğrulmuşsa yarım veya bir saat içinde iki katına çıkmış olur.
Mayalı hamurlarda en önemli püf noktası şekil verildikten sonra fırını açmadan fırında kabarana kadar bekletmektir.Kabardıktan sonra 180 derece fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder