GÜVEN BEBE

19 Haziran 2015 Cuma

Açma ve Poğaça Hamuru Yapılışı

hamur isi sekilleri (23)cay saati ikramliklar (21)degisik hamur isleri (14)hamur isi ikramliklarcay ikramliklari (3)hamur isi sekilleri (24)cay saati ikramliklar (22)
Açma ve Poğaça Hamuru Yapılışı
Önce bildiğiniz iyi bir markanın  ununu  mermerin üzerine eliyoruz.Tuzu eklenip bir kenarda  kuru veya yaş maya alınıp bir miktar ılık ve şekerli suda biraz bekletilip hamura ilave edilir.Hepsi birlikte güzelce ılık su veya süt yardımıyla yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
Ayrı bir kaba alındıktan sonra üzeri örtülüp bir beze sarılarak kabarmaya bırakılır. Hamur iyi yoğrulmuşsa yarım veya bir saat içinde iki katına çıkmış olur.
Mayalı hamurlarda en önemli püf noktası şekil verildikten sonra fırını açmadan fırında kabarana kadar bekletmektir.Kabardıktan sonra 180 derece  fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN
guvenbebecocuk zaman: 16:15
Paylaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

‹
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle

Hakkımda

Fotoğrafım
guvenbebecocuk
Profilimin tamamını görüntüle
Blogger tarafından desteklenmektedir.