31 Ocak 2016 Pazar
ŞEKERPARE
ŞEKERPARE
ŞEKERPARE
MALZEMELER: 2 yumurta,1 paket margarin,yarım su bardağı sıvı yağ,kabartma tozu,vanilya,1 su bardağı toz şeker,1 su bardağı irmik,aldığı kadar un.
ŞEKERPARE ŞERBETİ İÇİN: 4 Su bardağı su,4 su bardağı toz şeker,1 dilim limon.
ŞEKERPARE
YAPILIŞI:Oda sıcaklığında yumuşamış margarinin içine önce sıvı yağı,yumurtayı,şekeri,vani
lya ve kabartma tozunu koyup iyice birbirine karıştırın.Ardından irmiğini koyup karışt
ırın.Ele yapışmayacak kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek hamurunu yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Yağlı tepsiye dizin.Ortalarına 1 er bütün fındık batırın.Önceden ısıtılmış 170 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.Şerbeti için şeker,su ve limonu koyup kaynatın.(20 dk). 10 dk bekletip şerbeti tatlıya dökün.şerbetini çekene kadar bekleyin.
NOT:Tatlıda sıcak olacak şerbette unutmayın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder